En kväll för Sven!

När den här texten skrivs, den 5 oktober 2021, är det exakt 49 år sedan Sven Sjögren sannolikt försvann från sitt hem i Lummelunda. Han hade då setts plöja sina åkrar under eftermiddagen. Han hade avslutat arbetet när den person som han trodde var hans vän, den man vi valt att kalla Bulvanen, körde ned till åkern. De åkte därefter tillsammans tillbaka till Sjögrens gård. Sedan dess finns inga säkra observationer av Sven Sjögren.

Lördagen den den 2 oktober 2021 höll Grävgruppen, podden Olösta mord och magasinet Horisont gemensamt evenemanget ”En kväll för Sven Sjögren”. Evenemanget blev en stor succé. En mycket uppskattad grillbuffé serverades och ett flertal föredrag hölls. Kvällens talare var Stig Larsson, bekant till Sjögren sedan barndomen och mångårig grävare i fallet, Per Bäckström från Gotlandspolisen som berättade om skillnaden i kriminalteknik från 70-talet till nu, Dan Hörning som berättade om fallets inverkan på podden och tvärt om, Christer Bjöhle från Horisont som gav en smygtitt på magasinets fortsatta granskning av fallet samt Urban Gärdek från grävgruppen som gav sin bild av fallet och de fortsatta planerna framöver. Mitt under Stig Larssons föredrag dök även en bekant overallklädd figur upp. Det visade sig dock vara en av Stigs släktingar som fått agera stand-in för Sven Sjögren denna kväll.

Mot slutet av kvällen kunde även en glädjande nyhet annonseras. I och med att eventet sålt slut till sista biljett så har nu den lägsta ribban för donationsmålet uppnåtts. Detta innebär att vi fått in över 100.000 kr från allmänheten och kommer kunna genomföra de åtgärder som planerats i form av framför allt sökningar med skeletthund på olika platser på ön. Planen är att kunna genomföra detta lagom till våren.

Dan Hörning sov under natten över i Sjögrens hus. Han hade morgonen efter tyvärr inte märkt av några ”hemsökelser”

Tidigt dagen efter begav sig Tobias och Urban tillsammans med kriminalinspektör Bäckström ut på en liten tur till ett topphemligt nyupptäckt grottsystem som en dag sannolikt kommer att kunna kopplas samman med Lummelundagrottan, vilket kommer att leda till att grottan återtar titeln ”Sveriges längsta grotta” från Korallgrottan i Jämtland.

Även om vi nått donationsmålet så tas eventuella ytterligare donationer självklart tacksamt emot så länge sökandet pågår.

Stort tack till Gabbe och Tommy på Norra Masters för ett mycket lyckat arrangemang!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: