Glad midsommar!

Donationerna har fortsatt att ramla in och vi kan nu meddela den glädjande nyheten att vi nu kommit upp i den summa som behövs för att bokstavligen sjösätta den del av eftersöket som är planerat utanför Lummelundas kust. Detta kommer ske i samarbete med Ocean Discovery som har många års erfarenhet av att kartlägga havsbottnar och att hitta föremål under vattnet. De har även gått med på att genomföra sökningarna ideellt till ett kraftigt rabatterat pris för att endast täcka bränslekostnader och andra utlägg. Detta är vi så klart extremt tacksamma för då en undersökning av denna typ annars hade varit helt omöjlig för oss att finansiera.

Samtidigt så pågår sökningarna på land. Vi samarbetar nu fullt ut med gotlandspolisen och vi planerar att under sommaren genomföra sökningar med hjälp av markradar på ett flertal platser som vi och polisen bedömer som heta, däribland den mystiska ”gömma” med bland annat gamla tomma spritflaskor som vi hittade under en ensligt belägen lada ute på Lojsta hed. Men det finns även andra platser som polisen har fått in tips om som står på agendan att undersökas vidare.

Sammantaget är det alltså en spännande sommar som väntar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: